Varför ska jag träna jujutsu?

Jag har ingen kondition det är väl inget för mig?
Jujutsu är för alla oavsett kondition eller fysik. Vi anpassar efter individen. Orkar man inte får man vila. Jujutsu kräver ingen superkondition och styrka. Konditionen och styrkan kommer ändå efterhand.
Jag kan väl inte börja med jujutsu som snart är 40 år eller över?
Klart du kan! Vi har ett flertal exempel på tränande som börjat strax innan och efter 40 år, ja t.o.m 50 år. En del av dom står inför eller har blivit graderade till sitt svarta bälte. Vi har tränande mellan 8 och 70 år. Du anar inte vad du har för förmågor innan du provat.
Det är väl bara slagskämpar och ”tuffingar” som tränar kampsport?
Nej! Är du inte snäll och ödmjuk och är en slagskämpe har du inte här att göra. Hur skulle det se ut om vi lärde ut självförsvar till busarna?
Vad ger jujutsun mig och mina barn?
 Smidighet
 Styrka
Balans
 Förbättrad motorik
 Förbättrad koordinationsförmåga
 Kondition
 Ödmjukhet
 Ökad koncentrationsförmåga
 Samarbetsvana
 Respekt för andra
 Ökad inlärningsförmåga
 Du lär dig ett modernt, effektivt självförsvar
 Glädje
 Vänskap
Ja, listan kan göras lång!

På Seiki Kai har vi dessutom en härlig familjekänsla och ett unikt kamratskap och en strävan efter att alla ska trivas och ha kul tillsammans. Självklart har vi nolltolerans mot mobbing. För oss betyder jujutsu glädje och vänskap. (Fast den korrekta översättningen från japanska är ”mjuk teknik”.)
Hur ska jag hinna med att träna om mina barn tränar?
Barnen tränar samtidigt med sina föräldrar. Vi kallar det för familjeträning. Detta underlättar för många att hinna med allt i dagens stressade samhälle. Dessutom har det visat sig vara ett vinnande koncept då vi f.n. är inte mindre än tio tränande familjer i klubben. Extra kul är när barnen får träna med sina föräldrar vilket de får ibland. Tänk att få kasta morsan eller farsan i mattan?
Hur gör jag för att börja träna?
Det är bara att komma upp och hälsa på när vi tränar så introducerar vi dig i vårt glada gäng. Du är alltid välkommen. Tag gärna med dig en kompis eller familjemedlem. Har du frågor kan du alltid kontakta oss.
Är du osäker på om detta är något för dig så är du välkommen att prova på 3 gånger gratis utan förpliktelser. Vi har löpande intagning. Du kan alltså börja när du vill under terminen.
Prova Vad behöver jag för utrustning?
Vi tränar i en s.k. ”gi”, vilket är en jujutsu-dräkt inte helt olik en judo eller karate-dräkt (vilka man givetvis får använda om man har en liggandes). Detta är dock inget vi kräver från dag ett. Rekommendationen är då träningsoverallsbyxor och en långärmad tröja. Skor eller strumpor behövs inte då vi tränar barfota. Smycken tar vi av innan vi går upp på mattan.
Fortfarande osäker?
Ingen fara. Du är självklart välkommen upp och bara titta på och ställa hur många frågor du vill.

Jujutsu betyder vänskap och glädje för oss på Seiki Kai

åstorpjj20120930a_2

Kod för mässerbjudandet: Jag vill träna jujutsu på Seiki Kai.

OBS! Gäller endast för personer som inte tränat hos oss tidigare.